Crin Bologa, șeful DNA, a explicat de ce dosarul Teldrum a mers foarte greu și nu a fost finalizat până acum

Crin Bologa, șeful DNA, a explicat de ce dosarul Teldrum a mers foarte greu și nu a fost finalizat până acum. În câteva luni, problema se va rezolva.

În câteva luni este foarte posibil ca procurorul de caz să ofere o soluție în dosarul „Teldrum”. Anunțul a fost făcut chiar de Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Dosarul a fost instrumentat foarte greu și pentru că inculpații au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar. A fost vorba despre sute de ore de interceptări. Dosarul Teldrum a fost deschis în urmă cu patru ani și este mult mai complex decât cel al vizitei lui Liviu Dragnea în SUA, finalizat în mai puțin de doi ani.

„Dosarul cu vizita în Statele Unite a fost mai simplu din punct de vedere al relatării stării de fapt. Aici avem o situație mai complicată și încadrarea juridică este mai complicată. Acolo avem fapte de corupție pure, în principal trafic de influență și cumpărare de influență. Avem, sigur, și folosirea funcției.

Dincoace, în dosarul Tel Drum, avem evaziuni fiscale, avem fraudă cu fonduri europene. Cu privire la aceste infracțiuni facem cercetările. Și sunt mai complexe de investigat aceste infracțiuni”, a spus Crin Bologa.

Dosarul a fost deschis după o sesizare a Oficiului European Antifraudă (OLAF), transmisă pe 30 septembrie 2016. Și care suspecta comiterea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

Pe de altă parte, întrebat de ce fostul premier, Sorin Grindeanu, nu a fost trimis și el în judecată în dosarul vizitei din SUA. „Acest lucru îl știe procurorul de caz cel mai bine. Eu am încredere în acesta, am încredere și în șeful secției care a verificat acest dosar și cred că soluția este în conformitate cu probele de la dosar.

Întrebat care este cel mai important dosar deschis după ce a ajuns la conducerea DNA, procurorul-șef a răspuns:

„Nu aș putea să fac trimitere la o singură cauză. Pot să fac trimitere la mai multe cauze, pentru că procurorii sunt diferiți și nu aș vrea să aleg unul dintre ei că ar avea merite mai multe ca ceilalți. În cursul anului 2020 am trimis în judecată 160 de persoane cu funcții importante: miniștri, parlamentari, deputați.

Iar în cursul acestui an, a doua oară în istoria DNA-ulul a fost trimis un premier în judecată (nota red: Liviu Dragnea) pentru fapte săvârșite în cursul mandatului și a fost trimis un șef de Camera Deputaților, au mai fost trimiși în judecată doi parlamentari, un europarlamentar și asta în termen de patru luni ale acestui an.

Deci, eu cred că toate aceste dosare, cu acuzații de fapte de corupție la nivel foarte înalt, sunt tot atâtea exemple care pot fi date ca și cauze fanion ale DNA, dar și alte cauze. Avem cauze de evaziune fiscală cu prejudicii foarte mari.”

Sursa știre: evz.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular