Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2 ar fi cumpărat 150 de computere pentru angajați, cu 2.000 de euro bucata.
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, specialist IT, spune că cerințele din caietul de sarcini sunt specifice computerelor de gaming, depășind cu mult nevoile angajaților, potrivit Digi24.
Mihaiu adaugă că licitația a fost organizată și atribuită ilegal unei firme, motiv pentru care a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Edilul a trimis Corpul de control la Protecția Copilului Sector 2, iar raportul instituției a arătat o serie de nereguli.
„Noi cumpărăm pentru DGASPC calculatoare de 2.000 de euro, cam cât se vând acum calculatoarele pentru gaming. De ce avem nevoie de calculatoare atât de scumpe pentru DGASPC, pentru o direcție în care oamenii lucrează doar cu documente? Niciuna din firmele care au participat la această licitație nu îndeplinea condițiile de eligibilitate. Patru firme au participat, două au depus oferte și una singură a câștigat. Conform raportului, această firmă ar fi trebuit să fie descalificată”.
Ce spun cei de la Protecția Copilului?
Contactat de Digi24, directorul DGASPC Sector 2 a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la această achiziție.
Primarul Radu Mihaiu spune că a încercat să îl schimbe din funcție pe director, dar nu a reușit.
„Domnul director de acolo, de la DGASPC, a venit cu doi avocați să ne spună că orice Comisie de disciplină vom face, el va contesta în instanță și ne va cere daune”, spune Radu Mihaiu.
Conform site-ului termene.ro, firma câștigătoare are 67 de contracte cu statul, 59 dintre ele fiind atribuite direct. Două dintre acestea sunt încheiate cu Protecția Copilului, iar unul cu Primăria Sectorului 2.
Compania care a câștigat licitația spune că a obținut în mod corect contractul cu DGASPC.
„Oferta depusă a respectat caracteristicile tehnice impuse prin caietul de sarcini, iar in urma evaluarii realizate exclusiv de comisia de evaluare a autoritatii contractante, a fost declarata castigatoare. Ca parte componenta a ofertei, ca suport pentru aplicatiile furnizate, au fost livrate suplimentar o licenta Microsoft Server Standard 2019, o licenta Microsoft Windows 10 Professional si 154 de stick-uri de memorie. Pretul final rezultat nu este pretul unui PC obisnuit, ci este vorba despre un echipament si o suita de aplicatii si servicii”, informează compania.
Sursa știre: gandul.ro
Sursa foto: Facebook-Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2