Oficialii FCSB, prin vocea lui Gigi Becali și Mihai Stoica, și-au manifestat intenția ca echipa de fotbal să-și dispute meciurile de pe teren propriu în Liga 1 pe noua arenă Arcul de Triumf. Dar sunt mari probleme legate de organizarea unor evenimente în acest stadion pe care ProSport vi le prezintă în exclusivitate.
Pe lângă terenul de fotbal cu o capacitate de 8.200 de locuri, complexul cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.
Costul lucrărilor a fost de 24 de milioane de euro și inițial arena a fost construită pentru Euro 2020, urmând ca ulterior să revină la FR de Rugby.
MTS nu poate închiria către FCSB stadionul pentru că a greșit documentația, iar înființarea Complexului Sportiv National Arcul de Triumf va mai dura. Astfel, MTS nu are posibilitatea legală de a închiria sau administra stadionul.
Din această cauză stadionul nu are angajați și nu se poate cumpăra nici măcar un sul de hârtie igienică, în acest moment, pentru toaletele din incinta arenei.
Cei doi „administratori” ai stadionului, băiatul regretatului comentator tv Cristian Topescu, Cristi Topescu și soția lui George Ogararu, Andreea Ogararu, sunt legați de mâini și de picioare. Ei sunt, de fapt, cei care dețin cheile de la toate ușile, deși ei sunt doar consilierii ministrului.
Ambii, susțin surse de la MTS, îndeplinesc de ceva timp poziții de directori ai stadionului fără să fie respectate procedurile legale de numire în funcții. Statutul de consilier este un paravan pentru atribuțiile de directori ai complexului. Ca atare, aceștia sunt în afara cadrului legal și produc un abuz de putere într-un context incert în care CSN-ul este, cel puțin în acest moment, o perspectivă abstractă pentru MTS.
Dacă va închiria către FCSB, ministerul condus de Carol Eduard Novak riscă să fie atent monitorizat de Curtea de Conturi și de alte instituții.
Cei de la MTS nu dețin autorizațiile de construcție și nici documentele care se fac pentru și după autorizație, respectiv scenariul de siguranță la foc (pentru obținerea autorizației) și Planul de Intervenție, care se face după scenariu și se aproba de ISU București.
Sursa știre: prosport.ro
Sursa foto: Facebook-Digi Sport/prosport.ro