Premierul Florin Cîţu a participat la caeremonia de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală. Cu acest prilej, prim-ministrul a transmis că miza Executivului este consolidarea unei şcoli „de secol 21”, cu ajutorul programului „România Educată”
„Dincolo de performanţele cunoscute ale elevilor, liceul vostru este primul din Capitală care îşi asumă startul unor reforme profunde. Este extraordinar că alegeţi să implementaţi un program pilot, bazat pe proiectul România Educată. Un proces de predare, învăţare, evaluare, mai aproape de cerinţele şi exigenţele unui învăţământ modern, centrat pe elevi.
Prin acest pas, definim începutul unor reforme profunde în educaţie. (…) Nu ne oprim aici. În rmătorii ani, prin PNRR, este prevăzută finanţarea a 60 de şcoli pilot. Ţin foarte mult la reformarea învăţământului şi vom reuşi să facem acest lucru prin România Educată”, a transmis premierul Cîţu.
Prim-ministrul a mai transmis că săptămâna aceasta programul „România Educată” va fi adoptat şi implementat.
„Tocmai pentru că nu este cazul să pierdem timpul, săptămâna aceasta vom adopta şi implementa programul. (…) Miza noastră în educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Miza noastră este a face altfel altceva. Adică şcoala de secol 21, în România secolului 21, aşa cum ne dorim cu toţii”, a transmis premierul Cîţu, luni.
Şi preşedintele României Klaus Iohannis a vizitat o şcoală luni dimineaţa. Şeful statului a declarat, la deschiderea noului an şcolar din cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” din comuna prahoveană Valea Doftanei, că fiecare individ este responsabil pentru ca şcolile să rămână deschise anul acesta, în contextul pandemic în care se află România.
Iohannis a mai transmis singura şansă pentru dezvoltarea şcolilor este competiţia pe bază de meritocraţie, ce poate fi asigurată doar concursuri organizate corect şi transparent pentru funcţiile de conducere.