Cum acționa cea mai periculoasă grupare de cămătari coordonată de Petre Geamănu?!

În anul 2018, după ce a fost eliberat din penitenciar, interlopul Petre Geamănu s-a întors ca lider în gruparea infracţională din care făcuse parte înainte de a ajunge la închisoare. Au fost aduşi oameni care practicau sporturi de contact,  foarte violenţi cum ar fi Eugen Preda şi astfel au reuşit să coordoneze colectarea de sume de bani cu titlu de „taxă de protecţie” ori ca „amendă”. Astăzi forţele de ordine destructurat banda.

Gruparea coordonată de Petre Geamănu acţiona în Sectorul 1 al Capitalei. Fratele său, Ilie Alexandru, cunoscut drept Sandu Geamănu, execută, în prezent, o pedeapsă de 27 ani de închisoare pentru omor. Ilie Alexandru a fost implicat în dosarul în care George Becali a fost anchetat pentru sechestrarea celor care i-au furat maşina, fiind cel care ar fi pus la cale furtul autoturismului.

Eugen Preda este fost sportiv, fiind implicat în furtul armelor de la unitatea militară de la Ciorogârla, precum şi într-un scandal, în 2008, cu o firmă de pază, eveniment ce a dus la demiterea şefului Poliţiei Române de la acel moment.

În prezent, Geamănu cu Preda se ocupau de cămătărie şi taxe de protecţie. Aceştia elaborau planuri adaptate fiecărui caz în parte, dar aveau în general aceeaşi abordare. Ameninţau victimele, de multe ori acestora fiindu-le imputată „îndrăzneala” de a demara proiecte imobiliare fără acordul liderului grupării.

Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le-au pretins acestora veritabile „taxe de protecţie”, pentru pretinse prejudicii suferite în urma contrucţiilor.

 „Constrângerea victimelor s-a realizat fie prin ameninţare directă, fie prin abordarea persoanelor apropiate  şi transmiterea unor mesaje ameninţătoare din partea liderului grupului infracţional. De multe ori, atât victimele, cât şi locuinţele acestora au fost urmărite, iar unul din membrii cercului vicios se deplasau frecvent şa şantierele coordonate de către victime”, arată anchetatorii.

Potrivit Poliţiei, similar modului de operare utilizat în cazul dezvoltatorilor imobiliari, membrii grupului infracţional organizat au acţionat şi ca recuperatori de datorii. Astfel, suspecţii punctau persoane potente financiar care aveau datorii la terţe persoane sau cărora li se puteau impune, sub diferite alte motive, o datorie.

Ulterior, liderul împreună cu membrii grupului infracţional interveneau în soluţionarea conflictelor identificate şi impuneau, prin constrângere, plata sumelor de bani datorate precum şi a unor comisioane ca urmare a recuperării creanţelor.

Totodată, membrii grupului organizat au acţionat în vederea comiterii infracţiunii de camătă, prin acordarea de împrumuturi băneşti cu dobândă, sub conducerea liderului. De multe ori, persoanele aflate în imposibilitatea returnării sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor aferente au fost ameninţate cu acte de violenţă pentru determinarea acestora la plata datoriilor, precizează autorităţile.

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, percheziţii la mai mulţi membri ai clanului Geamănu, printre cei vizaţi fiind Petre Geamănu, lider grupării.

„În urma percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate sume de bani, arme, înscrisuri cu valoare probatorie, droguri de mare risc(cocaină), dispozitive de stocare şi telefoane mobile”, arată autorităţile.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Sursa foto: Facebook-D.I.I.C.O.T

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular